Tweets

#samenloop

Terug
Bekijk meer tweets

Instagram foto's

#samenloop

Terug
Bekijk meer foto's

Nieuws uit het land

Nog maar 4 maanden tot de start van Samenloop voor Hoop Etten-Leur 2015 Nog maar 120 dagen te gaan en dan start de tweede editie van de Samenloop voor Hoop 2015 te Etten-Leur. De afgelopen maanden heeft de organisatie niet stil gezeten en heeft al veel geregeld waardoor we nu al durven te zeggen dat de Samenloop net als in 2013 een fantastisch evenement gaat worden. De aanmelding van teams en survivors die de basis zijn voor het evenement zijn de afgelopen maanden steeds verder groeiende geweest. Wij vinden het fantastisch dat zoveel mensen bereid zijn om te participeren en in woord en daad aantonen hoe zij de Samenloop steunen en mee willen werken aan een succesvolle editie in 2015. Om jullie een idee te geven wat we onder andere al geregeld hebben een summiere opsomming: Alle benodigde vergunningen zijn aangevraagd en hebben we ontvangen.  We hebben vele bedrijven benaderd en bereidwillig gevonden om de samenloop te sponsoren, soms in de vorm van een financiële bijdrage ten gunste van het KWF, of in natura waarbij ze benodigde producten en/of diensten leveren. Dat is uitlopend van zakjes suiker tbv de koffie tot de toiletwagen en muziekinstallaties aan toe.  Samen met Meezn2n is er een aantrekkelijk programma in ontwikkeling dat zorg draagt voor een gezellige muzikale sfeer. Hierbij hebben een mooie variatie van genres waardoor iedere deelnemer en bezoeker een keertje een dansje kan wagen. Ook niet onbelangrijk is het verzorgen van de interne mens dus net als de editie in 2013 hebben we geregeld dat voor de deelnemers die daar behoefte aan hebben er de mogelijkheid bestaat om in te schrijven voor ontbijt, lunch en diner. En daarbij gaan we wederom voor een overheerlijk indische rijsttafel. Daarnaast zal er op het terrein zelf ook eten te verkrijgen zijn oa in de vorm van bijvoorbeeld een broodje knakworst.  Om tussen het lopen, dansen en eten even bij te kunnen komen hebben we een feesttent van 25 bij 10 met daarbij een gezellig terras. Hier hebt u een mooi uitzicht op het podium en kunt een genieten van een drankje om vervolgens vol overgave weer terug op de loopbaan of dansvloer te gaan. Hierbij willen we nogmaals benadrukken dat het zonder alle enthousiaste mensen die een bijdrage leveren aan de totstandkoming van de samenloop 2015 het ons niet zou lukken. Dus aan al die teams, survivors , vrijwilligers en sponsoren die zich al hebben aangemeld zeggen wij; bedankt en we kijken ernaar uit om samen met jullie de Samenloop wederom tot een geweldig succes te maken. We zijn dus op de goede weg maar kunnen altijd nog hulp gebruiken, dus kent u mensen en/of bedrijven die een bijdrage willen leveren vernemen wij dat graag en kunnen wij hen ook deelgenoot maken van het fantastisch evenement dat er aan komt over nog maar 120 dagen. Vriendelijke groeten en tot ziens op de samenloop! Organisatiecommissie samenloop voor Hoop Etten-Leur

"Ik voelde me rijk met mijn eigen familie en vrienden"                                      "het was heel indrukwekkend en soms ook emotioneel weekend" De Samen Loop was in een woord super! Super georganiseerd, super sfeer, super verbindend en super wat het mij heeft gedaan en gebracht. Heel erg bedankt!                                                   "24 uur 1 grote familie!"  

Lieve mensen, wij wensen jullie allemaal een heel mooi liefdevol en gelukkig, maar vooral gezond 2015. Helaas zal er om organisatorische redenen in 2015 géén SamenLoop plaats vinden, maar in 2016 zijn we weer helemaal terug met, naar we hopen, een nog mooier evenement. We hopen dat jullie dan weer erbij zullen zijn. Blijf ons volgen op FB en onze website www.samenloopvoorhoop.nl/almere De bedoeling is wel dat we in 2015 nog een aantal samenkomsten gaan organiseren voor VIP'S en teamleden. Dit doen we vooral om het contact met jullie warm te houden en met elkaar ideeën op te doen voor de volgende SamenLoop. We gaan het met elkaar doen. Op naar een nieuw evenement in 2016!

Via verschillende media hebben we onlangs de presenatie van ons fotoboekje aangekondigd. Helaas is ondertussen gebleken dat de decembermaand daar toch te druk voor is.  We zijn momenteel op zoek naar locaties waar het boekje voor €5 te koop kan worden aangeboden. Zodra die er zijn zullen we die hier publiceren. 

30 januari 2015 Start verkoop kaarsenzakken per 1 februari Persbericht start verkoop van kaarsenzakken voor de SamenLoop voor Hoop. Op 13 juni en 14 juni 2015 organiseert een groep enthousiaste vrijwilligers voor de tweede keer de ‘SamenLoop voor Hoop’ in Den Helder. Op beide dagen wandelen diverse teams in totaal 24 uur lang in het Timorpark langs een parcours om te vieren dat tegenwoordig zoveel mensen kanker overleven én om stil te staan bij degenen die de strijd hebben moeten opgeven of nog steeds voeren. Een van de belangrijkste en meest indrukwekkende onderdelen tijdens dit evenement is de kaarsenceremonie.  De kaarsenceremonie is hét moment om stil te staan bij kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en alle mensen die aan kanker zijn overleden. Het moment waarop iedereen beseft waar SamenLoop voor Hoop eigenlijk om draait. Of je nu zelf aan SamenLoop voor Hoop meedoet of er alleen emotioneel bij betrokken bent, iedereen kan een Kaars van Hoop branden om dierbaren steun te betuigen of te herdenken. De Kaars van Hoop is een brandende kaars in een met zand gevulde papieren zak waarop je een persoonlijke boodschap kunt zetten. Veel mensen schrijven er de naam van hun dierbare op, anderen willen er graag een persoonlijke boodschap, wens of foto aan toevoegen. Deze kaarsen(zakken) worden vervolgens door vrijwilligers op zaterdagmiddag van zand en een kaars voorzien en rondom het parcours neergezet. Het gedenkmoment vindt plaats als alle kaarsen zijn aangestoken. Gedurende de nacht zijn de deelnemers omringd door een zee van licht van deze bijzondere kaarsen.  De kaarsenzakken   van de Kaarsen van Hoop zijn essentieel voor het evenement. De donaties van de kaarsenzakken komen ten goede aan KWF Kankerbestrijding en het Inloophuis Den Helder eo. 
 Maar nog belangrijker:  de kaarsenzakken zijn een symbool van hoop. Bij het licht van al deze Kaarsen van Hoop herdenken wij samen onze dierbaren, maar verspreiden we vooral hoop op morgen. Want iedereen verdient een morgen. De Kaarsenceremonie begint op zaterdag 13 juni om 2300 uur. De kaarsenzakken kosten vijf euro per stuk en zijn vanaf 1 februari verkrijgbaar bij een van de navolgende verkooppunten in Den Helder en Julianadorp: Halfords Den Helder – Keizerstraat 24 Bikestore Den Helder – Schootenplaza Bikestore Julianadorp – Loopuytpark 20 Inloophuis Den Helder eo – Marsdiepstraat 621a 22 jan 2015 Al 23 ingeschreven teams!!!! Volg deze link en bekijk de deelnemende teams.   10 jan 2015 DEV Verhuur  sponsort de SamenLoop voor Hoop met dranghekken en fietsenrekken logo d.e.v      

Er worden dit jaar 35 SamenLopen gehouden. De meeste kick-offs zijn al geweest. Inspirerende bijeenkomsten van gemotiveerde vrijwilligers, die zoveel mogelijk mensen uit de regio bij hun evement betrekken. Lees hier welke kick-offs er nog gepland staan.

Op 14 januari was er een speciale SamenLoop-training met als thema Survivors. De training werd op 3 locaties gehouden en was bestemd voor alle leden van de SamenLoop-commissies.